Tetova News - Lajmet e fundit

Deba thyen rekordin e historisë së muzikës shqiptare me videoklipin “Lollipop”Nga: Nora Kalaja, Prishtinë/New York


Artisti i famshëm Deba (Debatik Dakaj) ka njoftuar se do lançojë videoklipin e tij të shumëpritur “Lollipop” me 1 dhjetor 2012 në të gjithë Shqipërinë, Kosovën dhe Ballkanin, duke përfshirë Bullgarinë, Kroacinë dhe Turqinë. Një shfaqje e veçantë do të mbahet dhe në kinema në Mannheim, Gjermani.
Videoklipi thyen rekordin në shumë aspekte në historinë e muzikës shqiptare. Lollipop është videoklipi më i gjatë në historinë e videoklipeve shqiptare, që ia kalon të gjithë artistëve të tjerë. Videoklipi zgjat gati 8 minuta. Asnjë artist nuk ka tentuar të lançojë një video të tillë si nga aspekti artistik, muzikor dhe si ide.
Koncepti i videoklipit krijuar nga vetë Deba është i paparë. Videoklipi nis me disa minuta të një filmi të shkurtër, më pas vazhdon kënga dhe përfundon me filmin. (http://www.facebook.com/likeDEBA)
“Koncepti i videoklipit është më shumë se një stil unik, valltarë të paparë dhe femra simpatike. Ajo që dua të shfaq me videoklipin tim të parë është që dua të tregoj një histori të veçantë dhe me kuptim. Në çdo aspekt të le mbresa që nga koncepti i krijimit, historia dhe kuptimi i këngës, stili, veshjet, vallzimet dhe ndjenjat që i ngjall shikuesit. Do jetë një surprizë e këndshme për fansat e mi dhe publikun shqiptar,” tha artisti i talentuar Deba.
Ngjarja në fillimin e filmit dhe videoklipit tregon historinë e një djali në shkollën e mesme të cilin e tallin për pamjen që ka, është i ndrojtur dhe nuk ka shumë shokë në shkollë. Gjithçka ndryshon për të kur ai bie në dashuri.
“Kjo këngë është për ato persona që të tjerët i tallin dhe ngacmojnë dhe nuk e kan pas asnjëherë shansin për t’u bërë dikushi. Mesazhi im është që mos heq dorë, mos ndalo nga qëllimet e jetës sepse me durim arrin majat dhe dëshirat e zemrës,” tregon Deba.  (http://www.youtube.com/debaofficial)


Lollipop a Record Breaking Music Video  by Deba in the Balkans  

Nga: Nora Kalaja, Prishtinë/New York

The music video ‘Lollipop’ by Deba is set to launch  December 1, 2012 on the most prestigious Balkan TV channels, including Albania, Kosovo, Croatia, Bulgaria and Tureky. The video is shot in Germany and is it said to be the longest music video in Balkan music history. Special screening will take place in cinema in Mannheim, Germany.
Lollipop is a record breaking music video of all times in Albanian music history. It is the longest videoclip, over 7-8 minutes. The video is created like a short movie and it has an impressive storyline. (http://www.facebook.com/likeDEBA)
“This is my first music video that will debut all over Europe. It is more than just lollipops, pretty girls, hip style and cool dancing. This video has a touching story, a creative artistic concept and it came out amazing as a whole. My fans are going to love it and it will be the best surprise for them,” said Deba.
The story is about anti-bulling. The music video tells the story of a young teen in high school, who is being teased for his looks, doesn’t have any friends, and girls go for the popular guys. Everything changes when he falls in love.
“Lollipop is not only a music video but it is a short movie. It tells a powerful story. It is about that someone that never got the chance to be someone and is always let down by others. I want to inspire those teens and tell them to never give up, be strong and be who you are. There will always be someone whether we notice it or not that loves and adores you for who you are -  the real you, without having to be someone else or what seems to be ‘cool’ to others. Stay true to yourself and never give up!” said the talented singer Deba. (http://www.youtube.com/debaofficial)


0 comments:

Tetova News - Lajmet e fundit

Google+ Followers